13. ÇADIRLI CUMHURİYET  KAMPI

13. ÇADIRLI CUMHURİYET KAMPI

Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 91 yılı Kutlama Etkinlikleri çerçevesinde okulumuz Gemlik Anadolu Lisesi olarak 13. Çadırlı Cumhuriyet Kampımızı bu yıl Karacaali İzcilik Tesislerinde gerçekleştirdi.

03.11.2014 3280

           

            Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 91 yılı Kutlama Etkinlikleri çerçevesinde okulumuz Gemlik Anadolu Lisesi olarak 13. Çadırlı Cumhuriyet Kampımızı bu yıl Karacaali İzcilik Tesislerinde gerçekleştirdi.

             Kamp; Gemlik Anadolu Lisesi İzci üniteleri liderleri Hasan İŞGÜDER ve Ahmet KARA önderliğinde 26 kız ve 34 erkek izci olmak üzere 60 kişilik ekibimiz ile 24 Ekim 2014 Cuma günü saat 14.00 başladı. 26 Ekim 2014 Pazar günü saat 14.00 da sona erdi.

3 gün süren kamp boyunca izciler olumsuz hava koşulları ve doğa koşulları karşısında güçlüklerle başa çıkabilmek için gerekli teorik ve pratik bilgiler verildi. Kamp sırasında yağan yağmur izcilerimiz tarafından olağan olaylar olarak kabul edilip yağmurlu ve rüzgarlı havalarda çadırın nasıl kurulması gerektiğini yaparak yaşayarak öğrendi.

            İzci kamplarının olmazsa olmazı olan ateş gecesi etkinlikleri çerçevesinde İzcilerimiz geceye katılan konukların huzurunda Cumhuriyet konulu şiir, oratoryo ve etkinliklerle Cumhuriyet Bayramını doyasıya kutladı. Gecede konuşan Kamp müdürü Hasan İŞGÜDER günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şunları söyledi;

 

Sevgili veliler; Bizlere inandınız, güvendiniz ve evlatlarınızı bizlere emanet ettiniz. Hedeflediğimiz;

-       İyi karakterli, Sağlıklı, Becerikli insan yetiştirme yolundaki amacımıza katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ederiz...

 

-       Burada amacımız;

Yurduna, milletine ve ATATÜRK İLKELERİNE bağlı,

Bütün insanlara karşı dürüst ve iyi duygulu,

İyi karakterli ve toplum içinde yapıcı ruha sahip,

Kanun, nizam, talimat ve emirlere uyan,

Saygılı, disiplinli,

Özveri sahibi,

Toplum ve çevre kalkınmasına hizmet eden,

Kendisi için gerekli el becerisine sahip,

Kendine güvenen, sorumluluk almaya hazır,

Sağlıklı ve olumlu düşünen,

Doğa ve kültür eserlerini seven ve koruyan, BİR YURTTAŞ OLARAK YETİŞTİRMEKTİR.

 

Bu doğrultuda bizlere güvendiğiniz ve çocuklarınızı gönderdiğiniz için tekrar çok teşekkür ederiz. Dedi.

Kampımız 26 Ekim 2014 Pazar günü kamp programımıza uygun olarak planlandığı şekilde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadan sona ermiştir. Kampımızın yapılmasında tesislerin kullanılmasında bizlere izin veren İl ve İlçe Spor Müdürlüklerine, Öğrencilerin taşınması sırasında bizlere otobüs tahsis eden Gemlik Belediyesine, tesis çalışanlarına ve bizlere her zaman güvenen öğrenci velilerine ve koruyucu kurul üyemiz Hüseyin GÖRAL' katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.