GEMLİK  ANADOLU  LİSESİ  ÖĞRENCİLERİNDEN

GEMLİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN "KADIN SIĞINAĞI"

Gemlik Anadolu Lisesinde gelenekselleşen tiyatro etkinlikleri devam ediyor. Okulun Tiyatro Kulübü Rehber Öğretmeni Hikmet Cerrah bu sene Tuncer Cücenoğlu'nun yazmış olduğu "Kadın Sığınağı" adlı oyunu Kültür Merkezi'nde sahneye koydu.

29.05.2014 1602

Oyunda, erkeklerin egemen olduğu, töre baskısının hüküm sürdüğü farklı bölgelerden gelmiş on bir kadının yaşamı anlatılıyor. Nedenleri benzemese de sonuçları hep ay bu kadınların yaşadıkları: horlanma, hırpalanma, ezilme, sömürülme, ihanete uğrama, öldürme, öldürülme ... Genel olarak bakıldığında Kadın Sığınağı'nda ortak bir acı paylaşılmaktadır. Sığınanların bazıları durumuna boyun eğerek, kimi uzlaşma yolunu seçerek, kimi baş kaldırarak, kimi başka avuntular bularak, kimi örtbas ederek, kimi de tümüyle dağıtarak yaşıyor acılarını.

Güncel bir konuyu başarılı bir şekilde sahnede gerçekleştiren 9. sınıf öğrencilerinden İrem Aydın, Elif Türk; 11. Öğrencilerinden Bircan Karasu, Özenç Çelikcan, Ceylan Kalhan, Gülay Arıkan; 12. Öğrencilerinden Elçin Özdemir, Çağla Gümüş, Arzu Karaca, Hazal Irmak ve Nisa Pekşeker'in oyuncu, Yaren Elif Uludestan'ın suflör, Burak Korkmaz'ın kondüit, Gazi Küçüktaş'ın ışık ve sesten sorumlu olarak görev yaptığı oyun, seyirciler tarafından çok beğenildi.  Oyunun sonunda seyirciler oyunda rol alan öğrencileri ve okulun Tiyatro Kulübü Rehber Öğretmeni Hikmet Cerrah'ı ayakta alkışladı.

Oyunun sonunda İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Osman Cura oyunu sahneye koyan Gemlik Anadolu Lisesi edebiyat öğretmeni ve aynı zamanda okulun Tiyatro Kulübü Rehber Öğretmeni olan Hikmet Cerrah'a çiçek vererek kendisini kutladı. Okul müdürü Ertuğrul Kılıçlar ile müdür yardımcıları Güner Bayrak ve Faruk Şaşmaz oyunda görev alan öğrencilere karanfiller vererek başarılarının devamını diledi.