GEMLİK LİSESİNDE TİYATRO ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

28.05.2013 1002

GEMLİK LİSESİNDE TİYATRO ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

Gemlik Lisesi öğrencilerinin sahnelediği yıl sonu tiyatro gösterimi büyük ilgi gördü. Turgut Özakman'ın yazdığı "Ah Şu Gençler" isimli oyunu Gemlik Belediyesi Manastır Kültür Merkezi'nde sahneleyen Gemlik Lisesi öğrencileri, oyun sonunda seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.Oyun edebiyat öğretmeni Hikmet Cerrah tarafından sahneye uyarlandı.

Gençlik sorunlarının aile ve toplum açısından ele alınıp, kuşaklar arasındaki farklı görüşlerin anlatıldığı oyunda öğrenciler, güldürürken düşündürmeyi de başardılar.

Kalabalık bir öğrenci grubunun yer aldığı iki perdelik oyunda 10. sınıftan: Şehmus Altun, Yusuf Gökalp, Bircan Karasu, Alikaya Yıldırım, Koray Sepetçioğlu, Mesut Çırak, Gülay Arıkan, Gazi Küçüktaş, Ebru Almalar, Fidancan Yıldırım, Selennur Karaman, Selcan Özdemir; 11. sınıftan Eray Şimşek, Çağatay Yılmaz, Arzu Karaca, İsmail Hocaoğlu, İrem Kardaş ,Merve Kaya, Burak Korkmaz, Ezgi Barut, Zülal Kaynar, Yasemin Titiz; 12. sınıftan Beste Özkan, Meltem Paker, Fırat Demir, Gamze Köçer, Ceyna Kırgız, Çetin Gençay, Gökçen Kırgız, Göktuğ Karataş adlı öğrenciler görev aldılar.

Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ercümen, Milli Eğitim Şube Müdürleri Ali Osman Cura, Burhan İnan ve Mehmet Duran'ın yan sıra Halk Eğitim Merkezi Müdiresi Rüveyde Kılıçlar ve okul müdürü Ertuğrul Kılıçlar'ın da izlediği oyun öğrenci velileri, öğretmenler ve Gemlikliler tarafından ilgi gördü.

Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ercümen, oyun sonunda oyunda görev alan öğrencileri tek tek kutlayarak başarılarını övdü. Ercümen ayrıca oyunu sahneye uyarlayan edebiyat öğretmeni Hikmet Cerrah' a da çiçek takdim ederek çalışmalarını kutladı.

tyrtyrtyrtyrtyrtyrtyrtyrtyrtyrtyrtyrtyrtyrtyrtyrtyrtyr