İZMİR GEZİSİ

İZMİR GEZİSİ

Okulumuz Gemlik Anadolu Lisesinden 112 öğrenci okul müdürümüz Ertuğrul KILIÇLAR liderliğinde, Okul müdür yardımcımız Güner BAYRAK, Okulumuz rehber öğretmeni Güldem BAYRAM ve görevli öğretmenimiz Ahmet KARA, Serdar GÜRBÜZ, M. Faruk İNAN, Selçuk ALTUN gözetiminde İzmir, Ege Üniversitesi, Selçuk, Şirince, Efes ve Kuşadası gezisi düzenledi. 

12.05.2014 3280

            Okulumuz Gemlik Anadolu Lisesinden 112 öğrenci okul müdürümüz Ertuğrul KILIÇLAR liderliğinde, Okul müdür yardımcımız Güner BAYRAK, Okulumuz rehber öğretmeni Güldem BAYRAM ve görevli öğretmenimiz Ahmet KARA, Serdar GÜRBÜZ, M. Faruk İNAN, Selçuk ALTUN gözetiminde İzmir, Ege Üniversitesi, Selçuk, Şirince, Efes ve Kuşadası gezisi düzenledi. 30 Nisan 2014 Çarşamba günü gerçekleştirilen gezimiz öğrencilerimizin büyük bir ilgi ve merakı içerisinde geçti.

      Öğrencilerimiz ilk olarak Ege Üniversitesinin gelenekselleştirdiği Üniversitenin bölümlerinin tanıtımının yapıldığı bilgilendirme toplantısına katıldı. Kısa bir İzmir Kordon ve Saat kulesi gezisinin ardından Selçuk'a geçildi. Kendinizi düşsel bir ülkedeymiş gibi hayal edeceğiniz, eski Rum evleri ile meşhur Şirince´ de Eski Rum evleri ve çarşı gezildikten sonra ülkemizin en önemli antik kenti olan Efes Antik Kentine geçildi.

            Efes Antik Kentin'de, Magnesia kapısından girilen görkemli şehirde, Odeon Mısır tanrıçası İsis adına yapılan İsis Tapınağı, belediye sarayı, Domitian tapınağı, zafer Tanrıçası Nike kabartması ve Memnius anıtını görüp, zafer kapısından geçerek, Kuretler Caddesi´nde yürüyüş yapılarak bu caddede Skolastika hamamları, yamaç evleri, Trojan çeşmesi, Hadrian tapınağı, Latrina, aşk evi, Celcus Kütüphanesi, ticaret agorasını sütunlu mermer caddeyi görüp İmparator Arcadian tarafından ışıklandırılan ve liman caddesinde bulunan Selçuk kapısından çıkıldı. Işıltılı bir körfez, çevresinde sayısız koy ve plaj, yeşile ve maviye doymuş bir tabiat, zengin bir tarih... Ve Ege kıyılarında yaşanası bir cennet köşesi, Kuşadası...

           Aydın iline 60 km uzaklıkta bulunan Kuşadası, Ege kıyılarının en gözde turistik ilçelerinden biridir. Türkiye'de kurvaziyer turizmin önemli liman kentlerinden biri İstanbul ise, şüphesiz bir diğeri Kuşadası dır. Kuşadası Limanı, Türkiye'nin 2. önemli deniz kapısı olup, çok sayıda yerli ve yabancı turiste kapılarını açmaktadır. Öğrencilerimizin heyecan ve büyük bir ilgiyle gezdikleri Kuşadası'nda güneşin batışının izlenmesinin ardından Kuşadası'ndan ayrılarak Gemlik'e dönüldü.