10 Kasım Atatürk´ü Anma Töreni

10 Kasım Atatürk´ü Anma Töreni

                Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 76. Yılı anma törenleri Gemlik'te anıldı. Duygu yüklü anların yaşandığı anma törenleri belediye hoparlöründen çalınmaya başlayan sirenlerle başladı. 

10.11.2014 1571

                  Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 76. Yılı anma törenleri Gemlik'te anıldı. Duygu yüklü anların yaşandığı anma törenleri belediye hoparlöründen çalınmaya başlayan sirenlerle başladı. Saat 09.05'e bütün yurtta olduğu gibi ilçemiz Gemlik'te de hayat 2 dakikalığına durdu. Kentte trafikte olanlar araçlarından inerek, işyerindekiler pencere ve kapılarının önüne çıkarak büyük önder Atatürk´e saygı duruşunda bulundu. Bazı kişiler, saygı duruşu sırasında gözyaşlarını tutamadı.İlçemiz Atatürk Anıtında yapılan törende, Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Garnizon Komutanı Pd. Kur. Alb. İbrahim Altınbaş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, İlçe emniyet Müdürü Ramiz Erçetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, İlçe Jandarma Komutan Bnb. Coşkun Çorapçı, okul müdürleri, öğrenciler, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri, Gemlik Atatürk anıtına sunuldu. Anıt önündeki çelenk sunma program sonrasında okulumuz Gemlik Anadolu Lisesinin hazırladığı anma programını izlemek üzere Manastır Atatürk Kültür Merkezine geçildi.

                 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, tarih öğretmenimiz Tülay Yıldırım Çelik'in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti. 10 Kasım Şiir Yarışması birincisi, Borusan Ortaokulundan Gökçe Bakır, yazdığı şiiri okumasından sonra, Okul Müdürü Vekilimiz Faruk Şaşmaz'ın konuşması, 10 Kasım Kompozisyon Yarışması birincisi İbrahim Batuhan Yurt'un yazısını okuması ve Atatürk'ün hayatını anlatan sinevizyon gösterisi yapıldı. Program Atatürk'ün özlü sözleri, Atatürk Oratoryosu ve 10 Kasım Şiir, Resim ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencileri ödüllerinin takdim edilmesi ile son buldu.