KARNE SEVİNCİ

KARNE SEVİNCİ

Sevgili öğrenciler,

2021-2022 eğitim-öğretim yılı bu törenle son bulacak; ancak her bitiş yeni bir başlangıcı beraberinde getirir. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, gelecek geçmiş üzerine kurulur. Geçmişini iyi bilen, geçmişini sağlam temellere oturtan, geçmişiyle korkusuzca yüzleşen ve ders çıkaran bireyler geleceğin de sahipleri olmaktadırlar. Bu vesileyle sizler bu tatil döneminde kendinizle girişeceğiniz bir iç muhasebeyle, yeni bir başlangıç yapma şansını yakalayacaksınız.

17.06.2022 292

11. Sınıf öğrencilerimiz için YKS maratonu bugün itibariyle başlıyor. Önlerinde zorlu bir süreç var. Onlara da tavsiyem çalışmalarını planlı ve disiplinli olarak kararlılıkla sürdürmeleridir. Çıktığınız yolculuk kolay olmayacak zaman zaman tökezleyip düşebilirsiniz, zaman zaman ümitsizliğe de kapılabilirsiniz. Ancak asıl olan düştüğünüz yerden kalkmaktır. Unutmayın ki öğretmenleriniz olarak bizler her zaman yanınızda olacağız. Size yolculuğunuzda eşlik edeceğiz.

Bu vesileyle bir hatırlatmada bulunayım DYK Yaz kursları için başvurular başladı takvime göre yarın son. Yaz kursuna başvurunu yapın.

Son olarak 12. sınıf öğrencilerimiz için dört yıllık lise hayatları bugün itibariyle bitti. Yarın ve yarından sonra yükseköğrenim hayatlarını belirleyecekleri sınava girecekler. Hepsi dört yıl boyunca verdikleri emeklerinin karşılığını alacaklar. Onlara Allah yardımcıları olsun diyoruz.

Sevgili gençler,

Karneler, sizin emeklerinize biçilmiş birer karşılık olup bu sayede kendinizi değerlendirecek ve geleceğinizi şekillendiren birer göstergedir. Şunu da belirtmek gerekir ki notlarınız ne olursa olsun hepiniz bizim için ayrı birer değersiniz. Karnedeki değerlendirme sizin gayretlerinizin ve başarma azminizin birer ölçütüdür sadece. Ancak aslolan sizin insan olduğunuz gerçeğidir.  Şairin de dediği gibi:

Hoşça bak zatına kim zübde-i âlemsin sen

Merdüm-i dide-i ekvan olan âdemsin sen

"Kendine iyi bak ki, âlemin özü sensin.

Sen varlığın gözbebeği olan âdemsin."

 

Eğitim ve öğretim de âlemin gözbebeği olan insana layık olduğu değeri kazandırma çabasıdır. Biz öğretmenlerin yegâne gayesi özünüzde var olan güzellikleri ortaya çıkaracak bilgiyi ve ahlak esaslarını sizlere aşılamaktır. Bizler için ilk amaç, sizin öncelikle kendinize layık birer birey olmanız, sonra bunu en etkili şekilde kullanacak bilgi birikimiyle donanmanızdır.

Öğretim yılını bu sözler ışığında değerlendirmeniz ve bu okuldan mezun olduğunuzda ailenizi ve bizi sevindirecek ilim ve ahlak seviyelerine gelmeniz dileklerimle sözlerime son verirken, bir yıl boyunca başarılı olmak için çaba gösteren sevgili öğrencilerimize, öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirmek için çalışan değerli öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve hepinize saygılar sunuyorum.