MY FOOTPRINT IN NATURE

07.04.2022 342

Kurucusu olduğumuz bu My Footprint İn Nature (Doğadaki Ayak İzimiz)projemiz 17 ortaklı bir şekilde devam etmektedir.  Öğrencilerimizde doğal çevremiz duyarlılık sağlamak ve onlarla doğa yürüyüşleri yaparak hem güzellikleri doğrudan keşfetmelerini sağlamak hem de günlük hayatımızda oldukça fazla yer kaplayan internet ve televizyon ortamından uzaklaşmak amacıyla 12.10.2021 tarihinde başladığımız projemize 12 Ekim 2021 tarihinde başladık.  Proje kapsamında kasım ayında ortaklar arası tanışma ve projeyi tanıtma sunumları, aralık ayında; projenin Logosu oluşturuldu,  ocak ayında sosyal medya hesapları oluşturuldu, şubat ayında Doğada Kamp Kurma ve Dikkat edilmesi gerekenler konusunda Hasan İŞGÜDER tarafından webinar çalışması, şubat ayında Çadır Kurma, Müzik ve Marşlar, İlk Yardım, Ateş Yakma ve Teknik İz İşaretleri takımları oluşturuldu, mart ayında Trekking, keşif, oryantiring faaliyetleri gerçekleştirdik. Nisan ayın da ortak ürün olarak e-book kitabı tasarımı yapıyoruz.

Proje Koordinatörü Ahmet KARA; amacımız "E-twinning ortamında; doğada ateş yakma, barınak kurma, doğa yürüyüşü malzemeleri, doğada başımıza gelebilecek olaylar ve bunlarla başa çıkabilme konularında eğitimler düzenleyerek hem sosyalleşmek hem de öğretmen ve öğrenciler arasındaki iletişimi ve işbirliğini güçlendirmek" dedi.

07-04-202207-04-202207-04-202207-04-202207-04-202207-04-2022